doua brosti

Deeci (incepem si chiar terminam cu deci, ca toti clasicii contemporani). Ierea doua brosti. Intinse pe balustrada, cu ochii beliti la soare. Raioase brostile. Fiecare avea paturica ei, adica o chestie din aia de nufar (nu stiu cum se numeste si o scutesc si pe tanti Leana de la Mromolocii Sibiului de un search pe DEX). Cate un cocktail sedea de o parte si de alta a lor, una se uita la film, iar alta se juca pe laptop. Bazate, cum ar veni.

Una ierea un pic mai desteapta. Defapt, erau amandoua proaste rau, dar uneia ii sclipea ceva in mufa. Si la ce se gandeste ea? Sa uneasca frunzele de nufar, sa stea mai ca lumea. Si le unesc, cu greu dar le unesc. Cealailanta, ca sa nu stea ca proasta, isi invita colegul sa se joace pe laptop (ca daca ma mai gandesc, erau doi broscoi, adica doua broaste baieti). Este refuzata si deranjata de chestia asta, incat arunca laptopul spre cealalta, aceasta inghitindu-l. Pe cealalta o chema Misterdi.

Dar ii trece, ca timpu trece si o data cu el trece si supararea (mereu) si propune altceva. Sa isi amestece cocktailurile. Asa ar fi gustat amandoua din ambele bauturi. Si asta merge, isi unesc ele cocktailurile si se bronzeaza in continuare. Pana cand Misterdi propune alta chestie. Sa se uite la un film impreuna. Si au admirat picioarele de broasca gatite si mancate. Si a devenit un obicei pentru ele sa-si priveasca fratii in bucatarie.

Peste cativa ani, incepu ploaia. Ba, da o ploaie d-aia nenorocita. Vrand sa se ridice sa plece, Misterdi ii propune lui James (asa il chema, fiind de vita nobila) sa stea in ploaie. Dupa un “Sa moara ma-ta!?” cu juma’ de limba, James accepta. Si stau ele in ploaie si scapa si de barajul asta.

Dupa aaalti ani, se termina cocktailul. Si James mai vrea si se duce sa aduca. Asteptandu-l mult timp, Misterdi sesiza ca cealalta broasca nu apare si isi lua zborul, fiind o broasca mai speciala, cu aripi. Se intalnesc cei doi dupa multi ani si incep sa vorbeasca despre ce s-a intamplat intre timp, iar Misterdi isi aminteste de laptop si vrea sa i-l inapoieze. James nu il vrea, zicandu-l ca si-a achizitionat un model mult mai nou. “E piesa, fratioru’ meu!”

Pana la urma hotarasc sa se duca iar la plaja, ca inainte. Si cand ajung, frunza de nufar era impartita in doua, erau doua pahare, locul era ferit de ploaie si nu mai aveau codecul necesar pentru a se uita la filme.

La multi ani! Sa fii si mai fericit decat pana acum si sa nu-ti lipseasca nimic in drumul tau.

PS: Am scris gresit intentionat.
PS2: Cand am conceput postul, nu am luat in seama perioada de viata a unei broaste.
PS3: Orice asemanare cu realitatea nu este intamplatoare.

Advertisements

3 Responses to “doua brosti”

 1. Cătă Says:

  Animalul tau preferat.
  O sa visezi numai brosti :))
  Si mie mi-e dor de tine.

 2. sleeplessme Says:

  si PS4 (pentru cine e dus rau de tot): broastele de gen masculin se numesc broscoi.
  PS la PS: draguta poveste:P

 3. dyba Says:

  pentru cateva secunde , din cauza lui cata, am crezut k este vorba de el. m-a indus in eroare.
  frumoase animale:X:X:X
  nu stiam ca iti plac atat de mult; daca stiam mai de mult, iti luam de ziua ta( si asa nu ti-am luat nimic,da nu mai zic k ma fac de ras ).;))


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: