De azi..

Azi in timp ce butonam telecomanda ajung frumusel pe Prima TV, fosta televiziune de suflet a Nikitei, unde o vad pe Teo vorbind despre niste numere… carora le aduna cifrele si vedea daca rezultatul se divide cu 3, 5, etc. Ceea ce spunea ea erau numai prostii, cred ca facea pe proasta.

A fost invitat, printre distinsele personalitati, un profesor de matematica, foarte important din cate am auzit… altceva nu mai stiu de el, care a inceput sa povesteasca intr-un fel manualul de clasa a 6a sau a 7a, adica chestiile cu patrate perfecte, ultima cifra a unui numar ridicat la patrat. Paai, chestiile astea le prinzi doar daca ti le zice cineva, oricine le stie, sau ma rog, aproape. Si acesta, pentru copii lui, pe care vrea sa ii invete foarte usor si nu numai, a compus un cantec idiot in care spunea ca un numar care se termina in x, y, z are ultima cifra x, y, z. Asta e un exemplu, oricum mi se pare penibil sa vii la tv sa spui lucrurile astea. Pentru cine?

Ah, da, Teo parea fascinata de ce debita marele profesor, nush daca se prefacea, poate ala era rolul ei dar parea ca aude lucruri incredibile. Mai ales in timp ce mosu` lua niste numere la intamplare si le aduna cifrele si impartea la nush cat, iar intr-un final a ajuns sa spuna ca in ‘povestirea’ lui a folosit toate cifrele. 😐 Penibil.

Ma rog, tema emisiunii era “Combinatii de cifre care ne pot aduce castiguri!” Cum adica frate trebuie sa faci calcule pentru a castiga la loto? Eu nu cred.. totul tine de noroc… :-??

Astia iar se calca in picioare pentru fotbal… Cum sa bati un om doar pentru ca tine cu o anumita echipa? Doh, nu mai comentez, ai heit futbol eniuei. 😀

O pierdere de timp pe la tv, preferam sa stau pe Youtube atat timp.

Apopo de matematica, era sa uit! Cum profu e in spital, unii zic ca doar pentru analize, altii ca e grav, a venit o… doamna ca sa il inlocuiasca. Foarte rau a facut si a facut si mai rau ca ne-a predate o lectie noua. E foarte ciudata si a apelat la elevi pe parcursul orei, sa faca niste calcule, sa ne predea juma’ din lectie, sa isi ascunda nestiinta, zic eu. Nu mai zic cine e si stiu ca poate va citi, dar… e ciudata. A facut modificari in calcule si formule toata ora, de nu intelegeam nimic daca nu aveam cartea-n fata.

Sper sa revina cat mai curand proful. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: