Care este adevarata ta zodie

Este, mai mult ca sigur, una dintre intrebarile pe care le pui, mai devreme sau mai tarziu, cand cunosti o noua persoana: In ce zodie esti? Poti nici sa nu asculti raspunsul, pentru ca, oricum, mai mult ca sigur ca este unul gresit. Sau, cel putin, asa sustin mai nou unii astrologi.

Fiecare semn din zodiac corespunde pozitiei Soarelui fata de constelatii asa cum acestea erau pozitionate acum 2200 de ani.

Ecliptica, adica pozitia Soarelui asa cum este perceputa de pe Pamant, trece prin toate constelatiile care formeaza zodiacul: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpin, Sagetator, Capricorn, Varsator si Pesti. Semnul tau zodiacal este determinat in functie de constelatia in care se afla Soarele in ziua in care te-ai nascut.

Primii astronomi au observat ca, in calatoria sa prin constelatie in decurs de un an, Soarele petrece cate o luna in fiecare zodie. Asa ca au stabilit ca fiecare constelatie se intinde pe 30 de grade pe ecliptica.

Insa astazi pozitia constelatiilor este diferita de cea de acum 2200 de ani, pozitie dupa care au fost stabilite toate semnele din zodiac. Aceasta schimbare a dost determinata de un fenomen pe nume precesiune. Precesiunea este oscilatia usoara a Pamantului in jurul axei sale. Pozitia polilor ceresti se schimba continuu din cauza precesiunii, ca si pozitia echinoctiurilor. Precesiunea echinoctiurilor arata ca exista o deviere graduala catre apus a elipsei, adica a drumului pe care pare sa-l urmeze Soarele.

Prima zi a primaverii in emisfera nordica a fost notata ca punctul zero al zodiacului. Astronomii il numesc echinoctiu de primavara si are loc la intersectarea eclipticei cu ecuatorul ceresc.

Prin 600 i.Hr., punctul zero era in Berbec. Constelatia Berbec ocupa primele 30 de grade din ecliptica, intre 30 si 60 era Taurul; intre 60 si 90 erau Gemenii si asa mai departe, asa cum cunostem zodiacul de azi.

Pe vremea astrologilor antici nu se cunostea fenomenul precesiunii. In timpul ultimelor doua milenii si jumatate aceasta precesiune a facut ca punctul de intersectie dintre ecuatorul ceresc si ecliptica sa se miste la vest cu 36 de grade, adica cu o zecime. Asta inseamna ca semnele zodiacale s-au miscat cu aproximativ o luna fata de pozitia lor initiala.

Spre exemplu, cei nascuti intre 21 martie si 19 aprilie cred ca sunt in semnul Berbec. Insa astazi Soarele nu se mai afla in acelasi loc in care se afla in constelatia Berbec la momentul in care a fost intocmit horoscopul. Astazi, intre 11 martie si 18 aprilie Soarele se afla, de fapt, in Pesti.

Astfel, se pare ca fiecare dintre noi suntem in alt semn zodiacal decat credeam pana acum, daca luam in calcul precesiunea si noile limite ale constelatiilor.

Se poate sa te trezesti intr-o constelatie despre care nici nu stiai ca exista pana acum. Spre exemplu, daca te-ai nascut intre 29 noiembrie si 17 decembrie, semnul tau zodiacal este Ophiuchus, care se afla dupa Scorpion.

Acum chiar ca ai un subiect interesant cu care sa-ti incepi conversatia.

Iata care este noua ta zodie:

Capricorn – 20 ianuarie – 16 februarie
Varsator  – 17 februarie – 11 martie
Pesti – 12 martie – 18 aprilie
Berbec – 19 aprilie – 13 mai
Taur – 14 mai – 21 iunie
Gemeni – 22 iunie – 20 iulie
Rac – 21 iulie – 10 august
Leu – 11 august – 16 septembrie
Fecioara – 17 septembrie – 30 octombrie
Balanta – 31 octombrie – 23 noiembrie
Scorpion – 24 noiembrie – 29 noiembrie
Ophiuchus – 30 noiembrie – 17 decembrie
Sagetator – 18 decembrie – 19 ianuarie

Chiar nush ce sa zic. 🙂

© to timpultau.ro 

Advertisements

7 Responses to “Care este adevarata ta zodie”

 1. Dana Says:

  Capricorn??? Adica sunt egoista si javra cu toata lumea??? OMG. Nu e adevarat. 😆 Sunt Varsatoare cel putin 90% si restul Gemeni. 🙂

 2. Bianca Says:

  Lol. Eu, RAC? :))Eu sunt LEU 98,99% :))

 3. Static Says:

  Edi…auzi,vrei sa nu mai copy de pe blogul meu? :|…ca eu am facut un post legat de asta acum 2 zile tot despre site’ul timpultau.ro,legat de zodii…dar nah:|…papagalul tot papagal e :))…se vede cine imi citeste blogul :))

 4. cupcake Says:

  so not true 😆 eu sunt un scorpion 100%, nu fecioara 😆 dar misto postul.

 5. Static Says:

  Nu ai plagiat nimica mah…era tzeapa…tu ai dat copy-pase la tot textul…eu am luat doar zodiile 😉 :D…..nah…bafta la posturi incontinoare

 6. Roxy Says:

  WHAT?! Nu mai sunt Gemeni? Nuh.. asta e o prostie =)) Eu sunt Gemeni.. cel putin 98%. Deci.. cel putin in cazul meu zodiacul asta nou nu se aplica [-(.

 7. nicolae beatrice Says:

  ce timpenie ie asa cum tiar da toate ,,planurile” peste cap cineva .pe bune .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: